Mini Koszyk

Zadzwoń do nas +48 505 945 675

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 100zł InPost oraz 200zł DPD

NIP: 5882461673

PRZEPIS NA PUCHARKI Z DESERTEM TOFFIFEE

Recepta (dla pucharków 6 x 160ml):
Link do pucharków KLIKNIJ

100 g gorzkiej czekolady
100 ml (1/2 szklanki) śmietany do ubijania
1 opakowanie Toffifee (12 sztuk) + 6 do dekoracji
250 g (1 szklanka) mascarpone lub miękkiego sera
250 ml (1 szklanka) śmietany do ubijania
50 g (1/4 szklanki) karmelu lub dulce de leche
50 g (1/4 szklanki) Nutelli
100 ml (1/2 szklanki) śmietany do ubijania
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

100 gram czekolady kroimy na wióry, następnie przesypujemy do miski i dodajemy 100ml śmietany do ubijania, mieszamy i podgrzewamy w mikrofalówce lub na parze. Po podgrzaniu ponownie mieszamy.

Zostawiamy na później.

12 sztuk Toffifee kroimy na kawałki. Do miski dodajemy 250g mascarpone i ubijamy przez minutę, następnie dodajemy 250ml śmietany do ubijania i mieszamy, aż powstanie delikatny krem. 

Dzielimy na dwie równe porcje.

Do porcji 1 dodajemy karmel i mieszamy, następnie do drugiej Nutelle i również mieszamy.

Do miski wlewamy 100ml śmietany do ubijania, łyżeczkę cukru i trochę ekstraktu waniliowego. Ubiajmy na sztywno.

Do pucharków kolejno nakładamy:

Krem karmelowy,
Kawałki Toffifee,
Krem nutella,
Czekoladę.
Odstawiamy do lodówki na godzinkę i nakładamy bitą śmietanę oraz ozdabiamy toffifee.

Proporcje nakładania jak na zdjęciach.

Dodaj komentarz
Darmowa wysyłka InPost

Na zamówienie powyżej 100zł

Łatwy 14 dniowy zwrot

14 dniowa gwarancja zwrotu

Gwarancja zadowolenia

Wysoka jakość produktów

100% Bezpieczny koszyk

Blik / MasterCard / Visa